Нежно цвете, екзотична подправка или лековита билка? Полезните свойства на шафрана

Макар и познат повече като подправка, шафранът има и редица полезни свойства, които го доближават до билките и го правят ефикасен при много заболявания. Консумирането на чай или мляко с шафран помага за укрепване на имунната система и намаляване на холестерола.

Изследвания показват, че употребата му помага при язва и при проблеми, свързани с киселинността. Потиска стомашните спазми и облекчава подуването на корема.

При депресивни състояния също се препоръчва консумацията на шафран, защото той стимулира производството но серотонин в организма. Фокусира и подобрява паметта. Отпуска нервната система и действа благоприятно на хора с проблеми със съня.

Притежава и противораково действие, като унищожава част от туморните клетки, без да засяга останалите тъкани.

Благодарение на калция, който съдържа, шафранът е подходящ при хора със ставни проблеми. Препоръча се и при болни вени, при сърдечно-съдови заболявания и при симптоми на предменструален синдром.

Тъй като има способността да регулира кръвната захар, шафранът е особено подходящ за диабетици, а билковият чай с шафран изчиства дихателните пътища и намалява симптомите на астма.

Не забравяйте!

Шафранът влияе положително върху организма и начина на живот. Той е една от най-лековитите подправки и билки в света, но не е лекарство, а хранителна добавка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Регистрирай се и ще получиш подарък 10 лв. за пазаруване в сайта, които ще добавим в твоята клиентска сметка!